четвер, 16 квітня 2020 р.



До  уваги   вчителів!!
КУТОК ФАХІВЦЯ У СФЕРІ ОСВІТИ MATIFIC
Д-р Марія Дружкова є засновником компанії Natural Math та викладає математику онлайн вже понад 20 років. Марія також є членом вченої ради Matific. Ось декілька порад щодо дистанційного навчання та щодо того, як найкраще підтримувати інтерес учнів до занять.
  • Шукайте підтримки у колег. Зустрічайтесь з колегами, які навчають тим самим дисциплінам, що й ви. Заприятелюйте з одним чи двома викладачами-однодумцями та регулярно спілкуйтеся з ними.
  • Завжди приділяйте увагу кожному учню. Пропонуйте учням помахати вам, показати свої чернетки у камеру або натиснути кнопку «підняти руку», щоб проголосувати за чиюсь думку. Взаємодія має ключове значення.
  • Використовуйте як комп'ютерні, так і реальні модельні об’єкти. Використовуйте віртуальні мікросвіти з великою кількістю модельованих об’єктів, як-от Matific. Навчайте учнів створювати математичні моделі з застосуванням предметів домашнього вжитку — паперу, ножиць, книжок, бобів, тарілок, чашок тощо.
  • Чергуйте завдання з однією відповіддю та завдання з багатьма відповідями. Вправи з однією відповіддю, як-от «скільки дорівнює 5*3?» гарно спрацьовують для комп'ютерних систем, які дають негайний зворотній зв'язок і генерують стільки прикладів, скільки потрібно кожному учню. Завдання з багатьма можливими відповідями, наприклад, «Змоделюйте арифметичну операцію 5*3 з використанням речей у вашій кімнаті» гарно спрацьовують при спілкуванні.
  • Пропонуйте спокійні, медитативні, грайливі та мистецькі завдання. Читайте вголос математичні казки. Завжди використовуйте кольорові олівці або крейду, навіть якщо ви лише робите нотатки. Використовуйте медитативні математичні іграшки, як-от http://weavesilk.com/ під час занять. Вирушайте на «полювання за предметами» до віртуального музею мистецтва, як-от http://gallery.bridgesmathart.org/exhibitions/ Подумайте про можливості математики у забезпеченні заспокоєння та емоційної підтримки.

НОВІ ЗАВДАННЯ
Група працівників зі створення контенту безперервно створює та оновлює наш чудовий контент. Пропонуємо ознайомитись з двома новими випусками, які ми додали до нашої зростаючої бібліотеки завдань.



ОСТАННІ ЗМІНИ, РЕСУРСИ, ОНОВЛЕННЯ ТА ПОРАДИ
Вже доступні сотні нових аркушів із завданнями! - Чи вам відомо, що Matific пропонує сотні аркушів із завданнями, які охоплюють усі розділи навчальної програми? Вони доступні навіть офлайн! Вам лише треба перейти у вкладку із вмістом, натиснути «Аркуші із завданнями у PDF» (PDF Worksheets) та вибрати теми, які ви викладаєте в класі. Пропонуйте їх учням у якості онлайн завдань, або роздрукуйте їх на папері та створіть збірку завдань для своїх учнів.
Порада місяця: Користуйтесь функцією «Електронне листування з батьками» в розділі керування класом, щоб постійно інформувати батьків про рівень успішності їх дітей. Це не лише гарний спосіб підтримувати зв’язок, але й чудове місце для того, щоб обговорити з батьками успіхи дитини.


Немає коментарів:

Дописати коментар